Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open dag Dobbeltuin 11 juni 2022

juni 11, 2022

Op zaterdag 11 juni houdt de Dobbeltuin Open Dag. Vanaf 11.00u tot 16.00u is iedereen welkom om kennis te maken met deze bijzondere tuin in Meezenbroek aan de Dobbelsteijnstraat in Heerlen.

De Dobbeltuin is een permacultuur samentuin waarin diversiteit een grote rol speelt. Er zijn veel verschillende (inheemse) planten en daardoor ook veel verschillende vlinders, bijen, libellen en andere beestjes. Permacultuur is een ontwerp methode dat zich laat inspireren door natuurlijke ecosystemen. Het is ook wel een natuurtuin. De natuur is de inspiratiebron bij permacultuur.

De Dobbeltuin is grotendeels uit gerecycled materiaal opgebouwd.

Tijdens de Open dag worden rondleidingen gegeven met als thema eetbare en geneeskrachtige wilde planten en permacultuuraspecten in de tuin.
Er zullen kinderactiviteiten plaatsvinden: Een speurtocht door de tuin en andere spelletjes én een workshop vilten voor het maken van een bloem of een vlinder of een lieveheersbeestje. De kinderactiviteiten zijn voor verschillende leeftijden geschikt.
Er zijn heerlijke versnaperingen uit de rocket-oven en er is een boekenstand aanwezig met moestuin, voedselbos en permacultuur boeken.

Gegevens

Datum:
juni 11, 2022

Organisator

Dobbeltuin

Locatie

Dobbeltuin
Dobbelsteijnstraat 12
Heerlen, Limburg 6415 SL Nederland
+ Google Maps