Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open plek bijeenkomst in de Dobbeltuin 11 mei

mei 11 @ 17:00 - 21:00

Op zaterdag 11 mei om 17.00u start een Open plek bijeenkomst in de Dobbeltuin op initiatief van Tineke Blommendaal. De bijeenkomst start met een Pot-Luck maaltijd. Maximaal 15 deelnemers Aanmelden verplicht: dobbeltuin@hotmail.com

Tineke Blommendaal heeft contact met ons opgenomen in verband met een tour die zij door Nederland maakt om haar boek te introduceren.

Tijdens de Open Plek Bijeenkomst, wordt het verhaal voorgelezen en staan we stil bij onze eigen verhalen.
Het is een moment van ontmoeten, een moment om jezelf en elkaar te leren kennen.
Een bijeenkomst om je te laten inspireren en bemoedigen.
En natuurlijk ook een moment waar je het boekje aan kunt schaffen.
Natuurlijk neemt Tineke de boekjes mee, maar ook veel plezier en inspiratie.

Het verhaal

De giraf ziet een donkere wolk aankomen richting het grote dierenbos. De dieren maken zich zorgen. Ze komen bij elkaar op de open plek en vragen zich af wat ze kunnen doen.

Ze onderzoeken de eigen donkerte, best interessant eigenlijk, en delen hun verhaal met elkaar. Ook ontdekken ze dat ze allemaal over andere kwaliteiten beschikken; ze zijn zo verschillend. En misschien nog wel belangrijker: Ze ontdekken dat ze allemaal, juist door zichzelf te zijn en hun eigen kwaliteit in te brengen, bij kunnen dragen aan de oplossing van de boze donkere wolk. De wolk die inmiddels nog groter geworden is en overigens achteraf minder boos blijkt dan men dacht.

Ook wij leven in een tijd met regelmatig een donkere wolk die op ons af komt. Hoe kunnen wij hiermee omgaan? Bij vele van ons brengt dat de oeroude vragen naar boven als: Wie ben ik, wat kan ik bijdragen, wat is mijn kwaliteit? Maar ook: Hoe kan juist ons verschillend zijn ons de weg wijzen? Hoe verbind ik mij zonder mijzelf te verliezen? Kan ik de kwaliteit in de ander zien? Welke toekomst wil ik eigenlijk creëren? Hoe kunnen verhalen hieraan bijdragen?

De metaforen in dit boek zijn interessant voor ieder die mee wil helpen op weg naar een mooiere wereld. In een wereld waar we steeds meer teruggeworpen lijken te worden op onszelf is ontmoeten, het delen van onze verhalen en opnieuw de verbinding zoeken met elkaar een radicaal en fijn antwoord.

Praktische informatie:

Het gaat over een avond van ongeveer drie uur samen zijn. We starten met een Pot-Luck maaltijd.
Inhoudelijk: Tineke vertelt over het boekje of leest het voor. Ook vertelt Tineke iets over de achtergrond van het boekje en de gebruikte metaforen. Er is vooral ook ruimte om onze verhalen met elkaar te delen en onszelf en elkaar te ontmoeten. En misschien zingen we ook nog wel een lied met elkaar. Indien gewenst kan er een boekje gekocht worden (€18,50).

Meer info over het boek: www.opdeopenplekinhetbos.weebly.com

Meer info over Tineke: www.TinekeBlommendaal.nl

Adres: Dobbeltuin, Dobbelsteijnstraat 12 Heerlen

Gegevens

Datum:
mei 11
Tijd:
17:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Organisator

Dobbeltuin